Welkom op mijn website. Ik  ben Deana Lassooy geboren in 1963, kunstenares, huisvrouw, moeder, oma en vriendin. In mijn atelier in het pitoreske Noordwijkerhout werk ik aan mijn eigen creaties en verzorg ik schilderlessen. In mijn werk maak ik gebruik van mijn eigen creatieve inbreng en laat ik mij graag inspireren door kleuren en de dingen om mij heen. De naam myDeaNA is een speelse verwijzing naar de letters DNA in mijn naam welke ik weer heb doorgekregen van mijn moeder.  Mijn moeder is altijd een belangrijke inspiratiebron geweest daar zij een sterk oog had voor detail en wij veel communiceerden door middel van kleuren. Haar liefde voor foto's van oude filmsterren en het observeren van kleuren delen wij dan ook samen. Ik schilder zelf met een losse kleurrijke toets, laag over laag en door de jaren heen heb ik zo mijn eigen stijl ontwikkeld. 

 

Op dit moment ben ik bezig met een serie van de grootmeesters. Een uitdaging om een tekening van b.v. Rembrandt naar een schilderij te vertalen. Hoe pak je het aan, welke kleuren ga je gebruiken. Als ik eenmaal begin gaat het eigenlijk vanzelf. Het schilderij laat zich dan vanzelf schilderen! Qua materialen en technieken daag ik mezelf ook steeds uit.  Bij de serie Vintage schilderijen heb ik gebruik gemaakt van cement, marmerpoeder en pasta's. Daarna zijn ze ingegoten met een laag epoxy wat een mooi spiegelend effect geeft.

Daar waar het begint met een houtskooltje of schets om er vervolgens met kleuren en licht er leven in te blazen vind ik iedere keer weer een uitdaging, dat blijft een geweldig gevoel!  

Waarom nu een kunstwerk in je huis! Met een kunstwerk van mij creëer je, mede door het kleurgebruik, gelijk op een makkelijke manier meer sfeer in je huis. Ook mijn artprints zijn haast niet van echt te onderscheiden en iedere penseelstreek is zichtbaar. Door de prijs zijn ze voor iedereen toegankelijk geworden.  Mijn schilderijen zijn met liefde geschilderd en allen zijn voorzien van een ophangsysteem en zijkanten zijn meegeschilderd, dus klaar om opgehangen te worden.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Veel kijkplezier toegewenst!